22. února 2010

Óda na KTV

Já ani nevím, jak začít. Já jsem totiž nadšená. Nadšená z katedry tělesné výchovy PedF MU. Tomu totiž říkám katedra, která celé studium obrátí vzhůru nohama. Co tím myslím?

1) Ve všech 5. semestrech jsem se na hodinu TĚLÁKU (= gymnastiky, atletiky, míčových her, plavání, bruslení....) těšila.

2) Vyučující učili tak, že nás to bavilo. Ale hlavně učili to, co budem v naší praxi opravdu potřebovat. A učili to tak, že mně to v tý hlavě aspoň z části zůstalo.

3) Vyučující se k nám chovali jako k sobě rovným!!! To znamená, že Danče a Ivče tykáme, že se při loučení na lyžáku objímáme, že si nepovídáme jen o školních věcech a že jsme pozvaný na kafe do kabinetu. S Vrbasem a Trávníčkem si teda ještě netykáme, ale s Vrbasem si povídáme dlouho na pokoji, pijeme, zpíváme a tancujeme a prohazujeme vtípky, který bysme si k žádnýmu jinýmu VŠ učiteli nedovolily.

4) Přes to všechno učitelsko-studentské přátelství si všech z katedry vážíme, respektujeme je a jsou pro nás stále autoritou. I když jejich dobrý mravy dost trpí tím, že učí na pajdáku, kde holky dost postrádaj kluky a tak balej aspoň učitele a nebo se nechaj balit. :)

5) Jsou to opravdoví borci ve svým oboru. To co nás učej, sami ovládaj na tý nejvyšší možný (amatérský samozřejmě) úrovni. Nad jejich lyžováním šlo jen obdivně vzdychat. A nad tím, jaký to jsou profící, když KAŽDEJ den do 5 ráno chlastaj (4 tejdny v kuse) a v 9 jsou nastoupený zcela střízliví na svahu...no nad tím se ani vzdychat nedá, to se jen závidí. :) (Jako člověk fakt nechápe...když jsme jeden večer pily s Vrbasem, on měl v sobě tak 10x víc než my, už mu ani rozumět nebylo, jen se tak usmíval...a ráno stál nastoupenej před chatou a nebohé studenty vytáh na 28km běžkovou tůru...a my do 12 hekaly s kocovinou v posteli...WTF??? :) )

6) No prostě a jednoduše. V 6. semestru mě fakt mrzí, že nám končí praktickej tělák a nastupuje ten teoretickej s nudnejma starejma učitelama. Kdo by to byl řek???

Máte to někdo se svými učiteli taky tak???

1 comments:

Andy 23. února 2010 v 22:21  

Oh! Nevycházím z údivu! Tolik hezkých věcí ve spojení s tělocvikem:) máte tam moc dobrý poměry - aspoň na týhle katedře...

  © Blogger template Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP