24. září 2008

pařím, Paříž, paříme...

Znáte takový ty povzdechy: "Minulej tejden (měsíc, rok, století...) touhle dobou...!" Skoro bych řekla, že jsem na to specialistka. Jenomže fakt...Minulej tejden touhle dobou jsem byla kdesi na Montmartu. A to si povzdech zaslouží.

Nechtěla bych se tu vypisovat s každým detailem našeho vejletu. Za ty čtyři dny máme přehršel zážitků a dojmy jsou nepřenositelný. Nicméně. Paříž je přesně taková, jak se říká. I když vlastně možná ne, protože je mnohem lepší. Je gigantická, monumentální, elegantní, sofistikovaná, historická, luxusní...je nezapomenutelná.

Nejvíc na mě udělala dojem Eiffelovka. Je mnohem větší než jsem si představovala. Pak Sacre Couer (možná proto, že jsem tam byly ráno a nebyli tam davy turistů) spolu s Montmartem. Ale všechno co jsme viděly, stálo za to. No. Moulin Rouge možná lehce zklamal...

Pokračování příště, jdu na kolaudaci bytu....

...takže pokračování...

Kromě takovejch těch klasickejch zážitků, který si z Paříže odveze každej, je pak spousta čistě individuálních. Jen tak namátkou pár těch našich, který mě nejvíc oslovily.

° zážitek, kdy nás dělilo pár minut od spatření Madonny

° zážitek, kdy Magda konverzovala francouzsky s Číňankou, která přijela do Francie na 3 roky, neumí skoro francouzsky a vůbec ne anglicky a nemá kde bydlet , takže je prozatím u Elise (koho zajímaj detaily, ať se zeptá, je to moc komplikovaný na popisování)

° zážitek, kdy Magda potkala na Champs Elyseé svou kamarádku Mexičanku, kterou poznala v Londýně

° zážitek, kdy jsme jely vejtahem pro 100 lidí, takže vypadal jak chodba a mě to přišlo strašně vtipný...jo vypadaly jsme jako vesničanky

° zážitek, kdy si takhle jdeme po Avenue a najednou se mi šaty zvednou...no úplně nejvíc jak je to možný (pod náma byla nějaká mříž, skrz kterou foukal nahoru vzduch...fotky alá Marilyn Monroe samozřejmě mám :) )

° zážitek, kdy Magdě spadlo oblečení do záchoda...nespláchnutýho (furt mě to přijde tak neskutečně vtipný, že se i teď směju :D )

° zážitek, kdy vedle nás sedící pár strašně chrápal (a taky pan Kokholoushek :) )

...No to bude asi tak všechno, co bych vám chtěla sdělit...fotky na facebooku...Au revoir

PS: Díky Magdo. <3

0 comments:

  © Blogger template Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP